De wondere wereld van de Virussen.

Immunologische eye-opener voor alle (para-)medische professional.

 

Dit webinar gaat over virussen in het algemeen en de impact van endogene en exogene virussen op ons immuunsysteem. Natuurlijk is deze kennis gerelateerd aan wat er nu gebeurt wereldwijd.

Virussen behoren doorheen de evolutie tot ons genoom en bepalen als ‘jumping genes’ (transposonen) grotendeels ons DNA.  Deze, nog steeds actieve, codes zijn langzamerhand een deel geworden van alle organismen op aarde en hebben ons voor een deel mens gemaakt.

Virussen zijn daarom absoluut niet onbekend voor homo sapiens; integendeel, virussen zijn verantwoordelijk voor ontelbare mechanismen die essentieel zijn voor onze cognitieve ontwikkeling en afweer.  Ze zijn zelfs een inherent en noodzakelijk deel van ons afweersysteem geworden, maar ze houden er helemaal niet van om door nieuwe virussen uit ons systeem gegooid te worden.

Maar de rol van virussen gaat zelfs nog veel verder. Dankzij de wondere wereld van de virale codes kunnen we Phythagoras en de relativiteitstheorie van Einstein beter begrijpen.

Hermes was de boodschapper van alle Goden in de Griekse oudheid en verder de God van de handel. Een virus fungeert nu net als Hermes, als een boodschapper voor onze ‘Goddelijke’ hersenen en het ‘Miraculeuze’ immuunsysteem.

Als founder van PNIEurope voel ik me vereerd u zaterdag 4 april als professional te mogen toespreken in deze unieke omstandigheden, vol uitdagingen, maar ook vol onbekende mogelijkheden.

Fasten your seatbelt…

 

Dr. Leo Pruimboom

Grondlegger Klinische Psychoneuroimmunologie

Founder cPNIEurope

 

-> SCHRIJF HIER IN: https://www.kpnibelgium.com/nl/opleidingen-activiteiten/onlineseminarpro <-

 

 

 

 

 

Maak een afspraak