Ronaldo.- shutterstock

Continu presteren op hoog niveau? Zo zorgt C.Ronaldo voor zijn lichaam.

Cristiano Ronaldo is 36 en still on top of the World Football Leaque. 
Toeval of niet?  “Toeval bestaat niet, want toeval is logisch”, dixit Johan Cruijff.

Logisch, toch?

Al bijna 20 jaar draait CR7 mee op het hoogste niveau. Tijd lijkt geen vat op hem te hebben. Zijn geheim? Een ongelooflijke arbeidsethiek, een ijzeren wil om steeds beter te willen én zorg voor zijn lichaam. Maar zorgen voor je lichaam, hoe dan precies? kPNI-therapeut Vincent brengt raad: “Met minimum acht uur slaap per nacht en een gezond voedingspatroon kom je al ver.”

Wat eet een voetbalfenomeen als C. Ronaldo?

Gevarieerd en gebalanceerd. Dagelijks op het menu staat alvast:

  • Vis (zwaardvis, tonijn, kabeljauw…) en kip
  • Avocado en olijven
  • Eieren

One egg a day… makes you smile all day! 🙂

Eieren zijn van goudwaarde. Ze  bevatten 18 verschillende aminozuren, waaronder ook de 9 essentiële. Ze zijn  essentieel omdat je ze met voeding moet binnenkrijgen. Eén van die 9 is tryptofaan, een stof die wordt omgezet in serotonine. Dit zorgt ervoor dat je humeur verbetert. Vervolgens wordt de serotonine omgezet in melatonine waardoor we beter slapen. Daarnaast bevatten eieren ook de vetoplosbare vitaminen A, D, E en K en de wateroplosbare vitaminen B2, B5, B6, B8, B11, B12. On top of that, bevat 1 ei ook 20% van de dagelijkse aanbevolen choline, een belangrijke stof voor de hersenen om tot rust te komen.

Cristiano zien we niet elke dag lachen, maar dat zal alvast niet aan zijn voeding liggen.

Drie? Oooo, da’s mega!

Avocado en vis zijn dan weer rijke bronnen van omega 3 (DHA en EPA). Een tekort aan deze  vetzuren wordt binnen de kPNI gezien als een sluipmoordenaar.  Omega 3 heeft een hele belangrijke functie in ons lichaam: het uitzetten van ontstekingsprocessen. Ontstekingen worden altijd gereguleerd door vetzuren. Omega-6 zet ontsteking aan, omega-3 zet ontsteking uit. Ontsteking is dus niet per definitie fout, want het is de eerste fase van wondheling. Alleen moet de balans tussen omega-6 en omega-3 kloppen zodat de ontstekingsfase succesvol wordt afgerond. Een tekort aan omega-3 vetzuren zal leiden tot een chronische of laaggradige ontsteking. Zo komen we nooit tot de volgende fase van wondheling en herstel.

Laat het duidelijk zijn: talent alleen volstaat niet. Wil je blijvend presteren, moet je keihard trainen en goed voor je lichaam zorgen! 

Wil je ook begeleiding op het vlak van voeding en lifestyle met de nieuwste inzichten vanuit de kPNI?

Wij hebben alle tools “In Huis”, ontdek ze hier!

Wees welkom in ons huis:

Yes please, ik plan een afspraak!

See you soon!

xx Vincent

Contact Vincent


Maak een afspraak