Schermafbeelding 2021-06-15 om 10.35.59

OVER ELLEN VAN AELST


Ik ben Ellen Van Aelst, ik ben arts en meer specifiek anesthesist. Dat het menselijk lichaam me interesseert zal je dus niet verbazen.

Daarnaast voel ik me van nature uit aangetrokken door het uitzoeken van de oorzaak, de waarom- vraag bij een klacht, probleem of ziekte. Iets aanpakken bij de wortel. Dat is wat KPNI tracht te doen: jouw klachten bekijken vanuit de complexe interactie tussen je hersenen, je immuunsysteem en je neuro-endocriene systeem. En ingrijpen waar het vastloopt. Je lichaam weer teruggeven waarvoor het gemaakt is.

Het beste van deze 2 werelden, de kennis uit de geneeskunde aangevuld met zoveel nieuwe inzichten uit de KPNI, kan ik nu samenbrengen in mijn werk als therapeut. En daar word ik echt blij van.

Wat me bijzonder boeit in de KPNI is de krachtige relatie tussen onze hersenen en de rest van het lichaam.

Hoe we vandaag als mens in deze maatschappij blootgesteld zijn aan een hele reeks chronische stressfactoren: van minder gunstige voedingsgewoonten, gebrek aan beweging, tot dagdagelijkse stress en bewuste, maar ook onbewuste gedachten of emoties die ons gedrag beïnvloeden, … Hoe fijn zou het zijn om je hiervan bewust te worden, inzicht te krijgen en door kleine (en soms grotere) interventies je terug beter in je vel te gaan voelen of verlost te geraken van klachten waar je al lang mee rondloopt?

Daar gaan we voor.

SPECIALISATIES

- Arts
- Master in de klinische psycho-neuro-immunologie
- Intermittent Living Coach
- Infrarood therapie
Maak een afspraak