Intermittent Living Business

Lees alles over dit gloednieuwe concept op de KPNI Belgium website

Word onverstoorbaar als ondernemer.

Komt je veerkracht steeds meer onder druk te staan? Ervaar je steeds meer en meer stress? Heb je het moeilijker om keuzes te maken? Jaagt een uitdaging je soms meer schrik aan dan vroeger?

Als ondernemer is het in deze volatiele tijden waarin zowat alles onzeker is geworden, meer dan ooit belangrijk om de beste versie van jezelf te kunnen zijn, elke dag opnieuw.

Onze Intermittent Living week laat je kennismaken met concepten en concrete tools die niet alleen je veerkracht en besluitvaardigheid verhogen, maar je bovendien onverstoorbaar maken als ondernemer.

“Iemand die onverstoorbaar is haalt meer voordelen dan nadelen uit onzekere situaties en toenemende volatiliteit. Een onverstoorbaar persoon kan niet alleen tegen een onverwachte stoot, maar wordt daar zelfs sterker van” – vrij vertaald naar Nassim Taleb

 

Wat kan je verwachten? 

Je zal worden ondergedompeld – ook letterlijk – in alle facetten van het concept Intermittent Living. Je maakt kennis met de wetenschap en zal de praktische toepasbaarheid ervan kunnen ervaren in diverse workshops.

Centraal in dit concept staat “What doesn’t kill you makes you stronger”, ofwel hormese en is gebaseerd op het toedienen van een positieve stress prikkel om jezelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van onze moderne samenleving. Een oude volkswijsheid die nu gelukkig beschouwd wordt als wetenschappelijk bewezen.

Onderdelen die onder meer aan bod zullen komen, zijn positieve stress prikkels zoals: blootstelling aan kortdurende extreme koude en hitte, intensieve beweging, cognitieve uitdagingen, zuurstofprikkels, intermittent drinking en intermittent fasting.

Intermittent Living: DE meest complete manier.

Het concept Intermittent Living volgens de kPNI, werd over een periode van 10 jaar ontwikkeld. Twee onderzoeken liggen aan de basis: “The study of origin” en “Intermittent Living”. In totaal werden meer dan 350 personen onderzocht, van gezonde personen, ondernemers en topsporters tot mensen met diverse ziektebeelden. De resultaten van deze studies werden in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Grondlegger van dit concept, Dr. Leo Pruimboom, is er gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen (1).

Voor de ondernemer die:

  • Zich wil vaccineren met positieve informatie en aan de slag wil met praktische quick wins.
  • Zichzelf continu wil heruitvinden om maximaal onverstoorbaar doorheen deze volatiele periode te navigeren.
  • Meer dan een gewone interesse heeft voor gezondheid en in het bijzonder zijn/haar energie en gezondheid een boost wil geven.
  • De beste versie van zichzelf wil zijn.
  • Impact wil verhogen door de maatschappelijke rol die hij/zij vervult in de onze samenleving.
  • Who likes to go first!

 

BRONNEN EN WETENSCHAPPELIJKE REFERENTIES

  1. https://www.rug.nl/research/portal/publications/the-multiple-faces-of-the-human-immune-system(2be316f9-0ffc-4baa-ae02-d55c123f52c4).html
  2. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0306987718305723
Maak een afspraak