kPNI manuele therapie en manuele neuro therapie

Ziet het lichaam als een ‘geheel’. De eerste uitdaging is om oorzaak van de klacht op te sporen (articulair, musculair, neurogeen, visceraal).

 

De Manuele Therapie ( MT) maakt een biomechanische en neurofysiologische link tussen de verschillende delen van het lichaam en beschouwt het lichaam als een globale organisatie.

De MT zoekt of de oorzaak van de klacht lokaal (op de plaats van het letsel) is of afkomstig is van andere verstorende factoren ergens in het lichaam. De behandeling is in eerste instantie gericht om de dagelijkse activiteiten te hernemen

 

De Manuele Neurotherapie (MNT)

MNT is en bijzondere behandelmethode waarbij neuroreflectoire technieken op het lichaam gecombineerd worden met NR ( nerve reflextherapie). Het is een “manuele” behandeling door het toepassen van manuele technieken op het musculoskeletaal en visceraal stelsel. Het is een “neuro”therapie door het toepassen neuroreflectoire technieken die een invloed hebben op het perifere, centrale en autonome zenuwstelsel.

Zenuwreflexologie en Manuele Neurotherapie (MNT) zijn beiden bijzondere manuele behandelwijzen voor functionele afwijkingen in het musculoskeletale (bewegings-) en viscerale (orgaan) stelsel.

Therapeuten: Wouter en Laura

Maak een afspraak