dig

OVER SIGRID RUTTYN


Het menselijke lichaam heeft mij altijd enorm geboeid. De keuze voor de studie kinesitherapie is hier dan ook een logisch gevolg van. Echter, toen ik als kinesist mijn kennis in de praktijk begon om te zetten, bleef ik té vaak op m'n honger zitten. Het feit dat we als kinesisten vaak enkel symptomatisch kunnen werken begon ik meer en meer als een beperking te zien.

Dit blijkt dikwijls onvoldoende te zijn om een aantal patiënten volledig van hun klachten te verlossen. De vraag waarom bepaalde klachten ontstaan en wat de echte oorzaak hiervan is bracht me tot de opleiding orthomoleculaire therapie, een eerste stap richting de opleiding tot KPNI therapeut. Dit bleek een enorme verrijking te zijn en een onschatbare bron aan informatie die zorgde voor nieuwe inzichten en veranderde zo mijn manier van behandelen.

Aan de hand van een uitgebreide anamnese ga ik samen met de patiënt op zoek naar wat er fout loopt of niet zo goed ging in het verleden. Het laat me toe een link te leggen tussen fysieke klachten en de verschillende factoren die hierop een invloed kunnen uitoefenen.

Dat kan gaan over bioritme, levensstijl, voedings- en drinkpatronen, sociale relaties, stressoren, mindset,...Door dit alles in duidelijke taal uit te leggen zorg ik voor de nodige inzichten. Dit alles met als doel de patiënt de controle over zijn/haar gezondheid terug te geven.

SPECIALISATIES

-KPNI
-Orthomolecilaire therapie volgens de KPNI
-Intermittend living coach
-Kinesitherapie
-Manuele therapie
-Zwangerschapsbegeleiding
-Dryneedling
Maak een afspraak