Sofie Dobbelaere

OVER SOFIE DOBBELAERE

Ik heb altijd al een grote interesse gehad voor het menselijk lichaam en gezondheid in het algemeen.

Na mijn studies kinesitherapie heb ik een fitness opgestart, specifiek gericht op mensen met lichamelijke klachten en/of weinig bewegingservaring. Daarnaast was ik werkzaam in een groepspraktijk voor kinesitherapie. Ik bleef er echter wat op mijn honger zitten: ik kon iemand symptomatisch behandelen, maar wat als er niet veel vooruitgang in zit en de oorzaak van het probleem nu ergens anders lag?

Een opleiding tot osteopate was daar het perfecte antwoord op: een wereld ging open toen bijgebracht werd dat een mens kan bekeken worden vanuit verschillende systemen die allemaal in interactie staan met elkaar: zowel parietaal, visceraal, neurologisch, psychologisch,...

Door dan zelf zwanger te zijn en 2 dochters op de wereld te zetten is ook mijn specifieke interesse voor pre- en postnatale osteopathie en baby's/kinderen aangewakkerd en ben ik gestart met de 2-jarige opleiding aan Panta Rhei in Nederland. Ik behandel daarnaast ook graag volwassenen met allerhande klachtenpatronen. De uitdaging om op zoek te gaan naar het "totale beeld" achter de symptomen maakt elke dag speciaal en leerrijk..

Toch waren er nog regelmatig patiënten waarbij ik -ondanks verschillende behandelingen- het gevoel had dat er iets gemist werd, waardoor ik ze niet 100% van hun klachten kon helpen, of slechts tijdelijk.. Als therapeut is dit uiteraard frustrerend, maar dan ben ik in contact gekomen met Koen De Witte en kPNI.

Zijn enthousiasme en aanpak hebben mij warm gemaakt en de wereld van kPNI is voor mij opengegaan. Dit was voor mij absoluut "the missing link". Ik sta nog maar aan het begin van de kPNI-opleiding en ik weet nog maar het topje van de ijsberg, maar hoe meer je ervan weet, hoe meer je ervan gebeten wordt en het laat je absoluut niet meer los!

SPECIALISATIES

- Osteopathie/ Osteopathie bij baby’s / Orthomoleculaire therapie (IO)
Maak een afspraak