Getuigenissen

Hier komen getuigenissen van patiënten die we in het kPNI huis geholpen hebben.

 
De eerste symptomen van mijn chronische urtecaria en angio oedeem dateren van maart 2019. Vele doktersbezoeken en tonnen anti-hystaminca later kwam ik voor het eerst bij KPNI Huis terecht op 04/11/2020. Ik kreeg jullie referenties via een vriendin en op de KPNI Huis website las ik enkele sprekende getuigenissen die me overtuigde om de stap naar jullie te zetten. Tijdens onze tweede afspraak op 17/11/2020 voelde ik nadien echt een wezenlijke verandering door het toepassen van EFT en sedert eind november heb ik geen symptomen meer van urtecaria, noch angio oedeem. Vastgeroeste en verborgen emoties lagen blijkbaar aan de basis van mijn fysisch probleem en dankzij jullie hulp konden deze een plaats gegeven worden zodat mijn lichaam terug tot rust kon komen. Ik hoop via mijn getuigenis ook lotgenoten te kunnen helpen om een stap verder te gaan dan de klassieke geneeskunde. -KM Meer info over de KPNI EFT Therapie
 
 
Getuigenissen
 
 
De grootste moeilijkheid voor mij was de voeding en dan vooral het beperken van slechte koolhydraten en het schrappen van granen. Het vermijden van zoogdierproducten, soja en nachtschaden loopt wat vlotter. Met het schrappen van tussendoortjes had ik niet zo’n moeite omdat ik al snel aanvoelde dat dit inderdaad beter was. Ik was dit gaan inbouwen omdat ik net dacht dat mijn gebrek aan energie kwam door het feit dat ik telkens zoveel tijd tussen mijn maaltijden liet. Het rekening houden met het bioritme ging ook zeer vlot en ik merk dat dit mijn nachtrust ten goede komt. Ik ben absoluut geen sportief type, dus meer beweging inbouwen was voor mij ook wel een aandachtspunt. Maar ook dit blijkt vlot te gaan. Een uurtje wandelen op een nuchtere maag. Of, indien het echt hondenweer is, op de crosstrainer gaan staan. Wat beweging inbouwen tijdens de dag (trap nemen in plaats van de lift, af en toe ’s rechtstaan, kleine oefeningen doen). Ik liep constant van de ene naar de andere arts om toch maar een oplossing te krijgen. Allerlei scans en onderzoeken voor neurologie, fysische geneeskunde, kinesitherapie, neus- keel- en oorartsen, dermatologie, enzovoorts. Nergens werd ik gehoord en nergens zag ik blijvende resultaten. Na verloop van tijd ga je zoveel medicatie nemen, maar je merkt dat het geen oplossing biedt. De aandacht voor het psychologische aspect was voor mij ook een openbaring. Ik kreeg een tip om een boek te gaan lezen (De fontein van Els Van Steijn). Dit heeft mij – gek genoeg - meer geholpen dan alle sessies die ik voordien bij verschillende psychologen doorlopen had! Ik grijp er ook regelmatig naar terug als ik even dreig de weg kwijt te raken. Hoe voelt u zich nu? Hoe zijn uw klachten nu? De spier- en gewrichtspijnen zijn zo goed als volledig verdwenen. Ik voel me veel minder lusteloos en depressief. Slaap ook veel beter. En mijn maag is mij dankbaar! Het was voor mij ook een aangenaam neveneffect om gewicht en vet te gaan verliezen. Ook de huidklachten, waar ik mee sukkelde (staphylococcen), zijn door het gebruik van L-histidine en Lactoferrine intussen volledig verdwenen. Onvoorstelbaar dat ik hiervoor jaren lang antibiotica geslikt heb tot zo ver zelfs dat er resistentie optrad.
 
 
Getuigenissen
 
 
*** Testimonial chronische pijn ***. Ik leed 1,5 jaar aan het Complex Regionaal Pijnsyndroom (CRPS) aan mijn voet. Snel begonnen de klachten zich te verspreiden naar mijn volledige been en heup. De pijnaanvallen waren extreem. Ik kon geen aanrakingen of stromend water verdragen. Ik kon moeilijk in slaap vallen, op een stoel zitten,... Ik was gebonden aan krukken om mij enkele meters voort te bewegen. Ondertussen na 7 weken begeleiding kan ik het bijna niet vatten dat mijn lichaam pijnloos is. Sessie na sessie stond Eva klaar voor mij & sleurde me erdoorheen wanneer het me even teveel werd. Haar betrokkenheid en vrolijkheid betekende veel voor mij. Zo was het voor mij niet enkel een zware periode maar ook een mooie bijzondere periode. Kpni interventies + neuro-spiereducatie = 🎯
 
 
Getuigenissen
 
 
Ongeveer één jaar geleden ging ik naar de dokter met een hele lijst klachten: Tintelingen in mijn gezicht, koude rechterarm, verkrampte spieren, pijnscheuten, pijn achter de ogen, extreme vermoeidheid, enzovoort. Na verschillende onderzoeken was de conclusie dat ik medisch gezien perfect in orde was. Ik kon dit niet geloven want mijn toestand bleef maar achteruit gaan. Dan kreeg ik uiteindelijk de diagnose CVS en werd me aangeraden psychotherapie te volgen en mijn eigen zaak stop te zetten… De psychotherapie kon ik mee leven, maar mijn eigen zaak stop zetten? Nooit! Bovendien wist ik zeker dat er iets mis was met mijn lichaam. Na een zoektocht kwam ik bij een kPNI therapeut terecht. Hij kwam tot de constatatie dat heel mijn immuunsysteem verstoord was en dit kon opgelost worden door voeding en supplementen, aangevuld met acupunctuur en osteopathie. Na amper één week voelde ik mijn energie terugkomen. Uiteindelijk was ik na drie maanden compleet klachtenvrij en terug de energieke vrouw die ik vroeger was. Dus voeding is misschien wel de belangrijkste piste voor patiënten met CVS! Bedankt kPNI. H.C.
 
 
Getuigenissen
 
 
Ik ben bij kPNI terecht gekomen door mijn kinesist, die er zelf vroeger ook al patiënt was. Toen ik bij kPNI toekwam had ik last van extreme vermoeidheid, angstaanvallen, huiduitslag, migraine, zwarte vlekken voor de ogen, overgewicht, … Het advies luidde een drastische aanpassing van mijn voedingspatroon. Er wordt afgestapt van het klassieke voedingspatroon, maar ik heb dit positief ervaren. Ik focuste mij op de dingen die ik wil mocht eten in plaats van op de dingen die ik niet mocht eten. Er werd mij ook aangeraden op ’s ochtends tabata te doen, ook de ademhalingsoefeningen waren effectief en ik ondervond hiervan al snel de positieve effecten. Veel andere therapeuten omschreven mijn klachten niet ernstig genoeg of susten mij met een pilletje. Het was dan ook een enorme opluchting toen bij kPNI mijn klachten wel ernstig genomen werden. kPNI focust zich op de aanpassing van de levenstijl om zo de oorzaak van het probleem aan te pakken en niet de symptomen, wat in de klassieke geneeskunde wel het geval is. Nu voel ik mij goed en heb ik veel energie. Zo goed als al mijn klachten zijn helemaal verdwenen. Ik ben zelf 7,5 kg afgevallen terwijl dit niet eens het doel was, maar het is wel mooi meegenomen en dit motiveert me nog meer om vol te houden. S.D.
 
 
Getuigenissen
 
 
Ik ben 43 jaar en ik had al sinds mijn 26ste last van Psoriasis. Toen ik begon aan een nieuwe job moest ik heel veel pijn verbijten aan mijn handen. Ik dacht dat het gewoon een nieuwe opstoot was van Psoriasis en ik ging er dus vanuit dat het wel vanzelf weer ging verdwijnen, dat was dus niet het geval. Mijn vriendin is nagelstyliste en had hier tien jaar geleden ook last van. Ze had talloze huidspecialisten geraadpleegd, maar die brachten geen oplossing. Toen is ze in contact gekomen met een kPNI therapeut die haar een streng dieet heeft voorgeschreven. Dit heeft voor haar een oplossing geboden. Ik heb geen moment getwijfeld en heb direct een afspraak gemaakt bij dezelfde kPNI therapeut. Hij confronteerde me met mijn ongezonde levensstijl van de afgelopen 20 jaar. Ik mocht niets van suiker, fruit, frisdrank, varkens- en rundsvlees, frituur, zuivel, … In het begin was dit zeer moeilijk, maar na amper veertien dagen was er al een wereld van verschil. Iedereen die zei dat dit nooit ging werken, kijken nu hun ogen uit. Ik ben heel blij dat ik dankzij mijn vriendin kPNI heb leren kennen. I.P.
 
 
Getuigenissen
 
 
Ik kwam naar het kPNI huis met eczeem op mijn hand. Het was al snel duidelijk dat ik mijn voeding moest aanpassen. Daar bovenop twee maal per dag een zakje Probiotica en een papje van een half zakje op mijn eczeem en voor het slapen gaan twee Griffonia simplicifolia. Na een week was de eczeem al volledig weg. Nu zal ik nog beginnen met mijn groenten te fermenteren. Deze methode is veel beter dan gewoon een sterke zalf, die de meeste mensen als oplossing aanschouwen, waarbij er veel kans is dat de eczeem na de kuur gewoon terugkomt en de oorzaak ook nog aanwezig is. Nu voel ik me prima. Een dikke pluim voor het kPNI team. Jullie zijn top! B.V.
 
 
Getuigenissen
 
 
Een tip van een kennis heeft mijn naar het kPNI huis geleid. Ze zei dat personen met Südeck of CRPS (Complex Regionaal Pijnsyndroom) daar geholpen worden om beter te worden en/of genezen. Mijn lijst klachten voor ik bij kPNI kwam was lang, erg lang. Dag en nacht chronische pijn wegens CRPS rechterknie, slaaptekort, steeds verminderende mobiliteit, atrofie van de spieren, bijwerkingen van alle medicatie en mentale disbalans. In tegenstelling tot veel andere behandelaars focust het kPNI huis zich op het aanpassen van voeding en lifestyle. Hoofdzakelijk bestond mijn behandeling uit neuro-spiereducatie, hetgeen mijn zenuwstelsel gereset heeft. Wat ook noodzakelijk was, waren de stressfactoren in mijn leven verminderen, ontspanning proberen in te bouwen en luisteren naar mijn eigen lichaam. Meer bewegen hoorde ook bij de verandering van mijn lifestyle, alsook alle niet-helpende medicatie stoppen en de andere geleidelijk afbouwen. In plaats van die medicatie moest ik starten met voedingssupplementen. Al de stappen die ik moest ondernemen heb ik als positief ervaren. Niet enkel mijn knie, maar alle bijkomende complicaties werden aangepakt. De therapeut die mij behandeld heeft had veel ervaring met CRPS en wist er dus alles van. Door dit voelde ik mij eindelijk begrepen! Mijn klachten werden serieus genomen en ik werd geïnformeerd over de oorzaak van mijn ziekte en ik mocht actief meewerken aan mijn eigen genezing. De sessies waren zwaar, maar de motivatie die je telkens krijgt werkt zo aanstekelijk. Voor je het beseft ga je met rassenschreden vooruit. Voordien moest ik steeds zwaardere en zwaardere medicatie slikken zoals morfine-derivaten, anti-epileptica zonder vooruitzicht op beterschap. Mijn knie bepaalde mijn leven. Nu kreeg sessie per sessie de controle terug over mijn lichaam, mijn leven. Nu geloof ik écht in totale genezing. Vroeger was ik hopeloos en moedeloos. Nu neem ik geen pijnmedicatie meer, de Südeck-symptomen en pijn zijn zo goed als verdwenen en mijn comfort-level ligt steeds hoger. Tegenwoordig draag ik met trots een stappenteller en doe ongeveer al 1000 stappen per dag zonder pijn. Wie weet, zal ik binnenkort terug kunnen lopen. Eigenlijk zijn er geen woorden genoeg om kPNI te bedanken. In mijn zoektocht naar genezing ben ik veel wanhopige mensen met CRPS tegenkomen. Hopelijk vinden ze allemaal de weg naar kPNI. Ik wens het hen van harte toe! S.V.
 
 
Getuigenissen
 
 
Mijn zoontje had last van een ongelukkig gevoel gecombineerd met woede uitbarstingen. Ik wist er helemaal geen raad mee. Tot een klant van mij voorstelde om een kijkje te nemen bij het kPNI huis. Ze zei dat daar de oplossing voor mijn zoontje zijn probleem lag. Toen ik bij kPNI toekwam was ik verbaasd van de manier waarop ze mijn zoon gingen behandelen. Via een volledig andere invalshoek, zonder medicatie. In plaats van zware medicatie te moeten slikken moest hij enkele aanpassingen doen in zijn voedingspatroon en lifestyle. Hij moest blauw licht vermijden in de directe slaapomgeving en voldoende bewegen. Qua voeding moest hij iets gezonder gaan eten en enkele supplementen nemen zoals omega 3, Vitamine D en magnesium. Nu voelt mijn zoon zich helemaal super! Tot nu toe geen enkele woede uitbarsting meer, noch depressieve gedachten. X.D.
 
 
Getuigenissen
 
 
Ik ben primair progressief MS, mijn vrouw heeft mij over kPNI verteld en daardoor heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut in het kPNI huis. Mijn belangrijkste klachten zijn de graduele achteruitgang van mijn mobiliteit gecombineerd met vermoeidheid. De therapie die ik voorgeschreven kreeg bestond uit wekelijks drie maal neuro-spiereducatie, daarnaast probeer ik meer naar mijn lichaam te luisteren. Het enige waar ik moeite mee heb is om aan de noodzakelijk dosis aminozuren per dag te geraken. Bij deze methode had ik een heel positief gevoel. Dit kwam omdat ik heel specifiek naar mijn ziekte toe behandeld werd. De therapeute Eva heeft veel ervaring met immobiliteitsproblemen en dat geeft veel vertrouwen. R.S.
 
Maak een afspraak