Ik ben bij Wouter gaan aankloppen omdat ik niet goed in mijn vel zat. Ik was niet zelfzeker en had moeite met hoe ik eruit zag. Mijn hoofddoel was eigenlijk gewicht verliezen, maar na één gesprek met Wouter werd al duidelijk dat mentaal sterk en gezond zijn prioritair is aan bezig zijn met voeding. Wouter gaf me tips en tricks om rust te vinden, imperfectie te accepteren en niet bezig te zijn met het verleden. Na enkele maanden en met ups en downs voelde ik mij beter en durfde ik meer te geloven in mezelf. Pas vanaf dat moment begon ik echt strikt op mijn voeding te letten, te sporten en eens maaltijd over te slaan. Toen is de bal gaan rollen: mijn lichaam was klaar om mee te werken en gewicht te verliezen, zonder speciale of strikte diëten te volgen. Ik ben op een half jaar tijd heel wat kilo’s op een gezonde en leefbare manier verloren, voel me goed in mijn vel en sta sterk in mijn schoenen. Wouter: In de kPNI draait gewicht verliezen bijna nooit om voeding zelf. In theorie zou je moeten vermageren als je meer calorieën verbrandt dan je opneemt, maar deze stelling houdt er geen rekening mee dat de hoeveelheid calorieën die mensen met overgewicht eten een strategie is om te (over)leven. Neem je deze survival strategie weg door te diëten betekent dit voor het lichaam meta-stress: stress bovenop onstekings-, emotionele, metabole of nog andere stress. Vanuit de KPNI weten we dat het immuunsysteem bij elke vorm van stress wordt aangezet. Hierdoor verliezen de hersenen de capaciteit om het lichaam aan te sturen. Het zijn net de hersenen die aan het lichaam de toestemming geven om te mogen vermageren, maar dit wordt nu tegengehouden door de 'on'-switch van het immuunsysteem. Anders gezegd kunnen, naast een teveel aan voeding, verschillende triggers die het immuunsytseem aanzetten verantwoordelijk zijn voor gewichtstoename: emotionele, pathogene, bioritmische, schadelijke, contextuele, sociale, financiële, ... componenten. Je krijgt enkel een oplossing als je het gehele plaatje bekijkt!
Ik ben bij kPNI terecht gekomen door mijn kinesist, die er zelf vroeger ook al patiënt was. Toen ik bij kPNI toekwam had ik last van extreme vermoeidheid, angstaanvallen, huiduitslag, migraine, zwarte vlekken voor de ogen, overgewicht, … Het advies luidde een drastische aanpassing van mijn voedingspatroon. Er wordt afgestapt van het klassieke voedingspatroon, maar ik heb dit positief ervaren. Ik focuste mij op de dingen die ik wil mocht eten in plaats van op de dingen die ik niet mocht eten. Er werd mij ook aangeraden op ’s ochtends tabata te doen, ook de ademhalingsoefeningen waren effectief en ik ondervond hiervan al snel de positieve effecten. Veel andere therapeuten omschreven mijn klachten niet ernstig genoeg of susten mij met een pilletje. Het was dan ook een enorme opluchting toen bij kPNI mijn klachten wel ernstig genomen werden. kPNI focust zich op de aanpassing van de levenstijl om zo de oorzaak van het probleem aan te pakken en niet de symptomen, wat in de klassieke geneeskunde wel het geval is. Nu voel ik mij goed en heb ik veel energie. Zo goed als al mijn klachten zijn helemaal verdwenen. Ik ben zelf 7,5 kg afgevallen terwijl dit niet eens het doel was, maar het is wel mooi meegenomen en dit motiveert me nog meer om vol te houden.
Ongeveer één jaar geleden ging ik naar de dokter met een hele lijst klachten: Tintelingen in mijn gezicht, koude rechterarm, verkrampte spieren, pijnscheuten, pijn achter de ogen, extreme vermoeidheid, enzovoort. Na verschillende onderzoeken was de conclusie dat ik medisch gezien perfect in orde was. Ik kon dit niet geloven want mijn toestand bleef maar achteruit gaan. Dan kreeg ik uiteindelijk de diagnose CVS en werd me aangeraden psychotherapie te volgen en mijn eigen zaak stop te zetten… De psychotherapie kon ik mee leven, maar mijn eigen zaak stop zetten? Nooit! Bovendien wist ik zeker dat er iets mis was met mijn lichaam. Na een zoektocht kwam ik bij een kPNI therapeut terecht. Hij kwam tot de constatatie dat heel mijn immuunsysteem verstoord was en dit kon opgelost worden door voeding en supplementen, aangevuld met acupunctuur en osteopathie. Na amper één week voelde ik mijn energie terugkomen. Uiteindelijk was ik na drie maanden compleet klachtenvrij en terug de energieke vrouw die ik vroeger was. Dus voeding is misschien wel de belangrijkste piste voor patiënten met CVS! Bedankt kPNI.
Psoriasis Ik ben 43 jaar en ik had al sinds mijn 26ste last van Psoriasis. Toen ik begon aan een nieuwe job moest ik heel veel pijn verbijten aan mijn handen. Ik dacht dat het gewoon een nieuwe opstoot was van Psoriasis en ik ging er dus vanuit dat het wel vanzelf weer ging verdwijnen, dat was dus niet het geval. Mijn vriendin is nagelstyliste en had hier tien jaar geleden ook last van. Ze had talloze huidspecialisten geraadpleegd, maar die brachten geen oplossing. Toen is ze in contact gekomen met een kPNI therapeut die haar een streng dieet heeft voorgeschreven. Dit heeft voor haar een oplossing geboden. Ik heb geen moment getwijfeld en heb direct een afspraak gemaakt bij dezelfde kPNI therapeut. Hij confronteerde me met mijn ongezonde levensstijl van de afgelopen 20 jaar. Ik mocht niets van suiker, fruit, frisdrank, varkens- en rundsvlees, frituur, zuivel, … In het begin was dit zeer moeilijk, maar na amper veertien dagen was er al een wereld van verschil. Iedereen die zei dat dit nooit ging werken, kijken nu hun ogen uit. Ik ben heel blij dat ik dankzij mijn vriendin kPNI heb leren kennen. I.P.
Graag deel ik dit verhaal opdat andere mensen bewust zouden worden dat klachten zoals die van mij ook op een andere manier aan te pakken zijn. Ik ben een verpleegkundige van 33 jaar met reeds meer dan 3 jaar maagklachten toen ik in november 2020 startte met KPNI. Mijn maagklachten waren vnl maagzuur en een soort knoop-gevoel in de maag waarvoor ik reeds heel lang in behandeling was en veel verschillende therapieën geprobeerd heb. De kPNI is blijkbaar een heel holistische therapie waarbij ook (als het nodig is) gekeken wordt naar de emoties van een mens. Tot dan hadden de relatie tussen emoties en mijn maag gemaakt nog nooit gemaakt. Ik begrijp het nog niet helemaal maar de klacht is wel helemaal gedaan door een blijkbaar “onbewuste” emotie uit mijn systeem te halen. Eerst werd me helemaal uitgelegd hoe het kan dat een klacht voortkomt uit het niet verwerken van een bepaalde emotie en nadien volgde een sessie EFT. Blijkbaar zou dit snel werken.Je zal morgen waarschijnlijk wel het verschil voelen, werd me gezegd na de eerste sessie. En dit was nu zo speciaal …. Mijn maag voelde de dag erop reeds rustiger aan. Ik had er geen enkel benul van dat ik blijkbaar onbewust nog een emotie meedroeg die een ballast was voor mijn lichaam. Er werd me ook in het volgende consult extra PNI-voedingsadvies gegeven voor de maag rust te gunnen en één enkel voedingssupplement die daarop zou inwerken. Mega dank voor jullie hulp. J.S.
De eerste symptomen van mijn chronische urtecaria en angio oedeem dateren van maart 2019. Vele doktersbezoeken en tonnen anti-hystaminca later kwam ik voor het eerst bij KPNI Huis terecht op 04/11/2020. Ik kreeg jullie referenties via een vriendin en op de KPNI Huis website las ik enkele sprekende getuigenissen die me overtuigde om de stap naar jullie te zetten. Tijdens onze tweede afspraak op 17/11/2020 voelde ik nadien echt een wezenlijke verandering door het toepassen van EFT en sedert eind november heb ik geen symptomen meer van urtecaria, noch angio oedeem. Vastgeroeste en verborgen emoties lagen blijkbaar aan de basis van mijn fysisch probleem en dankzij jullie hulp konden deze een plaats gegeven worden zodat mijn lichaam terug tot rust kon komen. Ik hoop via mijn getuigenis ook lotgenoten te kunnen helpen om een stap verder te gaan dan de klassieke geneeskunde. -KM Meer info over de KPNI EFT Therapie
Maak een afspraak