27 december 2023

kPNI kijk op zelfreflectie

Jim Rohn zegt het mooi: “Je succesniveau zal zelden hoger zijn dan het niveau van je persoonlijke ontwikkeling, want succes is iets wat je aantrekt door de persoon die je wordt.” De buitenwereld zal immers altijd een weerspiegeling zijn van je binnenwereld. Als je niet dagelijks de tijd gaat vrijmaken om jezelf te ontwikkelen tot de persoon die je moet zijn om het leven op te bouwen dat je wenst, zal je uiteindelijk tijd moeten vrijmaken voor pijn en strijd. Maak tijd voor zelfreflectie met deze tips!
5 maart 2023

kPNI kijk op connectie – deel 2: connectie met jezelf

Naast connectie met het grotere geheel is er voor mij iets dat minstens even belangrijk is: de connectie met jezelf, je hogere zelf. Ik noem het vaak onze intuïtie of het diepe innerlijke weten. De stem die je vertelt wat je wilt en waar je écht gelukkig van wordt. Een stem die enkel te verstaan is als je in contact staat met je lichaam. Hoe we het contact tussen ons lichaam en ons innerlijk kompas kunnen versterken lees je in het tweede deel van deze blog post!
5 februari 2023

kPNI kijk op connectie – deel 1: het ecologisch bewustzijn

Ben jij verbonden met iets dat groter is dan jezelf? Als het antwoord op deze vraag voor jou nee is dan is er een groot probleem, want enzaamheid (of je eenzaam voelen) is de meest ziekmakende emotie die er is. In het eerste deel van deze blog ga ik dieper in op het ecologisch bewustzijn, een factor die ervoor zorgt dat je veel minder kans hebt op het ontwikkelen van een depressie, een burn-out of een overprikkeld brein. Het is cruciaal dat iemand zich verbonden voelt, deel uitmaakt van een bepaalde community of geconnecteerd is met 'the bigger picture'.
30 november 2022

kPNI consult: een toxische emotie als trigger voor pijn

Hoe zou het zijn om constant met een beetje hoogtevrees door het leven te gaan en wat zou dat kunnen doen met een lichaam? Dit is ook wat opgekropte emoties met ons doen. Deze kPNI casus gaat over hoe een toxische emotie zoals ergernis kan leiden tot een koude, sluimerende ontsteking zoals arthrose.
1 november 2022

kPNI kijk op burnout & depressie

We leven in een periode waarin stress gerelateerde klachten de pan uit swingen. In de laatste 4 jaar alleen al is het aantal mensen die langdurig thuis zit met een burnout of depressie met maar liefst 40 % gestegen. Het is onze natuurlijke neiging om te zoeken naar 1 oorzaak, maar de waarheid ligt daar ver vandaan, want die ene oorzaak bestaat niet. Volgens kPNI grondlegger Leo Pruimboom is er slechts 1 risicofactor voor hedendaagse ziekte en dat is onze levensstijl.
28 september 2022

kPNI factcheck: eieren & cholesterol

“Eieren zijn slecht voor onze cholesterol”: waar komt dit vandaan? Deze hardnekkige mythe houdt al meer dan 20 jaar stand, terwijl er intussen honderden wetenschappelijke papers zijn die deze voedingsfabel ontkrachten. In mijn nieuwste blogpost maak ik dan ook met veel liefde komaf met deze misvatting :-)
16 augustus 2022

Het geloof in jezelf als krachtig medicijn

De sleutel om volledige controle te nemen over onze gezondheid, ligt voor mij in onze hersenen, in de "P van kPNI". Onze psyche - onze gedachten en emoties- is in mijn ervaring vaak de allerbelangrijkste factor waarom mensen al dan niet van hun probleem af geraken. In deze blog ga ik dieper in op een tweede cruciale "P"-aspect: het geloof in jezelf, je lichaam en je herstel
4 juli 2022

De liefde voor jezelf als krachtig medicijn

De sleutel om volledige controle te nemen over onze gezondheid, ligt voor mij in onze hersenen, in de "P van kPNI". Onze psyche - onze gedachten en emoties- is in mijn ervaring vaak de allerbelangrijkste factor waarom mensen al dan niet van hun probleem af geraken. In deze blog ga ik dieper in op een eerste cruciale "P"-aspect: de liefde voor onszelf.
17 maart 2022

Dag & nacht: het belang van je nachturen

Binnen de kPNI wordt veel aandacht besteed aan het belang van slaap en het juiste bioritme. Grondlegger van de kPNI Leo Pruimboom beschrijft het als volgt: “Als ons bioritme niet klopt, klopt het gehele lichaam niet.” Een verstoord bioritme ontregelt dus je lichaam, maar welk ritme past nu het beste bij ons?