Nicolas Baudry

OVER  NICOLAS BAUDRY

Als jonge sporter werd ik regelmatig geconfronteerd met blessures, waardoor ik vaak in contact kwam met de  wereld van de kinesitherapie. Deze heeft mijn fascinatie voor de werking van het lichaam als dusdanig geprikkeld dat ik de opleiding ben gestart.

Na het afstuderen heb ik de kans gekregen om als sportkinesist aan de slag te gaan, waardoor ik ervaring kon opdoen in het behandelen van diverse (sport)letsels. Na 8 jaar werd mijn uiteindelijke droom een feit, namelijk de  opstart van mijn eigen praktijk. Door mijn eigen weg in te slaan, startte een zoektocht naar mijn eigen identiteit als therapeut.

Hierbij merkte ik dat de vraag naar het “waarom” in het ontstaan van een klacht mijn denken domineerde. Door het zoeken naar antwoorden kwamen de KPNI visie en de kinesiologie op mijn pad. Deze hebben me de kennis gegeven om het ontstaan van een letsel beter in kaart te brengen  en de weg te vinden naar een duurzame oplossing. Elke klacht is zo een kans om een betere versie van jezelf te worden, want elk symptoom is een signaal dat vraagt om verandering. 

 

SPECIALISATIES

  • Therapeut in de Toegepaste Kinesiologie
  • Kinesitherapeut